Artikulli Anti-Kushtetues - Bashkëpunëtorët e avokatëve ndërkombëtarë

Artikulli antikushtetues

Tarifat ligjore

Artikulli antikushtetues

Artikulli antikushtetues. 73 bashkë. 1 dt 309/90 në pjesën në të cilën parashikon si dënim minimal për trafikimin e drogave të forta dënimin me burg prej tetë vjet në vend të gjashtë.

Dënimi minimal prej tetë vjetësh për vepra të vogla në fushën e drogës është disproporcionale. Gjykata kushtetuese ka vërtetuar se, me aktgjykimin nr.40 të depozituar në 08/10/2019 (relatorja dott.ssa Marta Cartabia), ajo ka shpallur neni jolegjitim 73, paragrafi i parë i tekstit të vetëm për drogat, ku parashikon si gjobë minimale të tetë vjet burg në vend të gjashtë.

Në veçanti, gjykata vendosi që diferenca katër vjeçare midis masës minimale të parashikuar për çështjen e zakonshme (tetë vjet) dhe dënimit maksimal të vendosur për dënimin më të vogël (katër vjet) përbën një anomali të sanksionit në kontrast me parimet e barazisë , proporcionaliteti, arsyeshmëria (neni 3 i kushtetutës), si dhe me parimin e funksionit rehabilitues të fjalisë (kushtetuta e nenit 27).

Deklarata e antikushtetutshmërisë vjen pas gjykatës, me aktgjykimin nr. 179/17 i kishte kërkuar me ngulm ligjvënësit të rregullojë ndeshjen që ndan dënimet për vepra të vogla dhe jo të vogla, me kusht, përkatësisht, në paragrafët 5 dhe 1 të artit. 73 i dpr309 / 90; sidoqoftë, ajo ftesë nuk u dëgjua, kështu që gjykata ka konsideruar se ndërhyrja e saj është e pamundur të korrigjohet për të korrigjuar disproporcionin e paarsyeshëm, shpesh të informuar nga gjyqtarët për meritë dhe legjitimitet.

Nëse ju, një anëtar i familjes ose i njohur po mbahet për një krim, ne mund t'ju ndihmojmë.

Ju gjithashtu mund të interesoheni për artikuj rreth Krimet kriminale

Ne ju ndihmojmë në të gjithë Italinë

Nëse ju ose një anëtar i familjes ndalohet në territorin italian ose kudo në botë, ne mund t'ju ndihmojmë

Kontaktoni me ne

Na dërgoni pyetjen tuaj duke plotësuar formularin dhe ne do t'i përgjigjemi sa më shpejt që të jetë e mundur. Për urgjencat mund të na kontaktoni direkt përmes WhatsApp ose të telefononi numrin tonë të telefonit.es_ESEspañol it_ITItaliano en_USEnglish fr_FRFrançais pt_PTPortuguês ru_RU???????