Dënime të rënda nëse favorizohen interesat e huaj - Associates International Law

Dënime serioze nëse favorizohen interesat e huaj

Ndër problemet ligjore më të debatuara në njëzet vitet e fundit, në dritën e një seri masash skandale financiare, ekziston ajo që quhet krimi i manipulimit të tregut.

Kundërvajtja përcaktohet si: `` Anydo person që synon të prishë tregun e brendshëm të letrave me vlerë ose mallrave, me qëllimin e publikimit publik ose privat të lajmeve të rreme, të ekzagjeruara ose të njëanshme, me qëllim që të shkaktojë një rritje ose ulje të çmimit të mallrat ose letrat me vlerë të pranuara në lista?
fokus-International-1280x720

Ndër problemet ligjore më të debatuara në njëzet vitet e fundit (si penalisht, ashtu edhe në fazën administrative), në dritën e një seri masash skandalesh financiare, ekziston ajo që quhet krimi i manipulimit të tregut.

Firma jonë juridike, e udhëhequr nga avokati kriminal Alexandro María Tirelli, një ekspert në të drejtën penale ndërkombëtare për ILA, shpesh është përballur me gjykime penale, në Itali dhe jashtë saj, në të cilat akuza kishte të bënte me ngritjen dhe rënien e çmimet mashtruese, ajo që përcaktohet në tregun publik ose në bursat, si manipulim i tregut. 

Dhe është e rëndësishme të theksohet këtu përkufizimi i saktë i krimit (dhe dënimi pasues), duke lejuar kështu klientët tanë të na drejtojnë në kërkimin e këshillave juridike ose ndihmës në të gjitha aspektet.

Prandaj, vepra penale përcaktohet si: "çdo person që ka ndërmend të prishë tregun e brendshëm të letrave me vlerë ose mallrave, me qëllim të publikimit të publikut ose privat të lajmeve të rreme, të ekzagjeruara ose të njëanshme, me qëllim që të shkaktojë një rritje ose ulje të çmimi i mallrave ose letrave me vlerë të pranuara në lista ?.

Ndryshimi në çmimet e tregut të aksioneve ose të mallrave të tregut në tregun publik, dënohet me burgim deri në tre vjet dhe me gjobë prej 516 euro deri në 25.822 euro [kp 29]. Nëse bëhet rritja ose ulja e çmimit të mallrave ose letrave me vlerë, gjobat për realizimin e këtij krimi janë rritur [ks. 2628; CP 64].

Kësaj i shtohet situata e dënimeve të rritura në kryqëzimet në vijim. Së pari: nëse fakti është kryer nga qytetari në favor të interesave të huaja. Së dyti: nëse vepra rezulton në një zhvlerësim të monedhës kombëtare ose të bonove të qeverisë, ose në rritjen e çmimeve të lëndëve të para ose konsumi i zakonshëm.

Dënimet e përcaktuara në dispozitat e mëparshme vlejnë gjithashtu nëse akti është kryer jashtë vendit, në dëm të monedhës kombëtare ose letrave me vlerë italiane. Dënimi ka rëndësi për ndërhyrjen e zyrave publike [cp 28, 37] (2) «

Nëse jeni në ndonjë vend të Amerikës Latine ose Karaibe dhe dëshironi të investoni në Itali, na kontaktoni, ne jemi Shoqata Ndërkombëtare të Avokatëve (me zyra në Romë, Milano dhe Napoli). Ne jemi një grup avokatësh të specializuar në të drejtën tregtare dhe ndërkombëtare gjithnjë në dispozicion për të ofruar këshillat më të mira për të zhvilluar idetë e tyre dhe për të ekzekutuar projektet tuaja duke ju drejtuar tek investimi përfundimtar.

 

Analisa Dalla Cia

Nëse ju, një anëtar i familjes ose i njohur po mbahet për një krim, ne mund t'ju ndihmojmë.

Ne ju ndihmojmë në të gjithë Italinë

Nëse ju ose një anëtar i familjes ndalohet në territorin italian ose kudo në botë, ne mund t'ju ndihmojmë

Kontaktoni me ne

Na dërgoni pyetjen tuaj duke plotësuar formularin dhe ne do t'i përgjigjemi sa më shpejt që të jetë e mundur. Për urgjencat mund të na kontaktoni direkt përmes WhatsApp ose të telefononi numrin tonë të telefonit.

Lajm i mirë shpjegues dhe i shkruar mirë.
  • Jorge Cortez
5

përmbledhje

Ndër problemet ligjore më të debatuara në njëzet vitet e fundit (si penalisht, ashtu edhe në fazën administrative), në dritën e një seri masash skandalesh financiare, ekziston ajo që quhet krimi i manipulimit të tregut.

dërgim
Rishikimi i përdoruesit
5 (1 votim)


es_ESEspañol it_ITItaliano en_USEnglish fr_FRFrançais pt_PTPortuguês ru_RU???????