Menaxheri i drejtësisë së Reh: "Fajtor". "Jo, ai është i pafajshëm" - International Associates Associates

Menaxheri i pengjeve të drejtësisë: «Fajtor». «Jo, ai është i pafajshëm»

Dy herë, Renato de Matteo Reginatto, 37 vjeç, u shpall fajtor nga magjistratët brazilianë, por u ekzekutua nga gjykatësit bashkëkombas. Prokuroria e San Paolo kërkoi kapjen e tij dhe kërkoi ekstradimin e Italisë, ku jeton menaxheri.

Menaxheri i drejtësisë peng, fajtor sipas magjistratëve brazilianë të gjykatës së gjashtë federale të Sao Paulo, i cili lëshoi një urdhër arresti ndërkombëtar për të kërkuar (dhe marrë) arrestimin e autoriteteve italiane.

Në të vërtetë, jo i pafajshëm sipas gjykatësve, gjithmonë brazilianë, të Gjykatës Federale. Përsëri u shpall fajtor nga i pari dhe përsëri u shpall i pafajshëm nga i dyti. Tani, brenda një periudhe të shkurtër prej një viti, menaxheri financiar Renato De Matteo Reginatto, 37 vjeç, lindur në Brazil por gjithmonë banon në Itali, në zonën e Corso Buenos Aires, është dënuar për herë të tretë.

Nëse ju, një anëtar i familjes ose i njohur po mbahet për një krim, ne mund t'ju ndihmojmë.

Pas gjithsej dy muaj arrest në shtëpi, De Matteo Reginatto ka parë që dënimi ulet në detyrimin për të nënshkruar.
Renato nga Matteo Reginatto

 Por a është ai fajtor apo i pafajshëm? Dhe a është e mundur të kemi një larmi gjykimesh kaq të kundërta dhe të përsëritura?

Prokuroria pretendon se administratori, përmes veprimtarive kriminale, ka fituar, në emër të kandidatëve dhe kompanive offshore, pasuri të paluajtshme në Shtetet e Bashkuara për dhjetë milion dollarë.

Isshtë një çuditë tjetër në këtë histori, ose mund të mos jetë ashtu, dhe vjen nga interesi i thellë i Ministrisë Italiane të Drejtësisë që "nxit" të përshpejtojë praktikën, duke pranuar bindjet e magjistratëve, të cilët vendosin menaxherin në qendër të një të madhe mashtrim ndaj fondeve të pensioneve në Brazil.

Të njëjtët magjistratë, kur kërkojnë nga Italia t'i kapë ata, kanë pretenduar dy herë (dhe në fakt kemi arritur të tretin) ekstradimin e De Matteo Reginatto, përveç që Gjykata e Apelit e Romës, pasi të marrë dokumentet e gjyqtarëve brazilianë, Ai vuri në dukje se nuk ka arsye pse të akuzuarit duhet të shoqërohen në Brazil.

Personi i prekur, i cili jeton nga liria në pranga dhe anasjelltas, është bërë peng. Ndërkohë, vëren avokati i tij, Alexandro Maria Tirelli, «janë shkelur rregullat e traktatit midis Italisë dhe Brazilit që parandalojnë kërkesa të shumta për dorëzim në lidhje me të njëjtat fakte".

Faktet janë të njëjta me akuzën e përsëritur kundër De Matteo Reginatto çon, në përpikëri, në hetimin e fondeve të pensioneve. Pastaj, avokati vazhdon, i ndihmuar nga kolegu i tij Nicola Corrado, «Nga pikëpamja politike, nuk dua që klienti im të konsiderohet nga Ekzekutivi si një çip i thjeshtë negociues, pas kapjes së torturuar të Cesare Battisti".

Shtë e vërtetë që, pas viteve të mbrojtjes, në 2018 Brazili u revokua, me vendim të presidentit të ri Bolsonaro, statusin e një refugjati politik kundër terrorizmit, hapi i parë në ekstradim. Shtë gjithashtu e vërtetë që, në dhjetorin e kaluar, Battisti shpëtoi nga Brazili, duke shmangur një mbikëqyrje që duhet të ishte më e madhe: arrestimi i të arratisurit, i gjetur në Bolivi në qytetin Santa Cruz de la Sierra, në 5 pasdite të Shtunën, 12 Janar, Në asnjë mënyrë nuk merret si e mirëqenë, dhe erdhi falë një gjueti të vështirë të udhëhequr nga Interpol dhe policia Boliviane.

Por është po aq e vërtetë që, në fund të fundit, terroristi është rikthyer në Itali dhe se qeveria italiane kurrë nuk ka fshehur mirënjohjen më të sinqertë për Brazilin, pavarësisht nga evolucioni i kapjes dhe meritat individuale dhe të vërteta.

Vendimi i Gjykatës së Apelit, i cili konsideroi se qëllimi i arrestit shtëpiak ishte "madje" i tepërt, vendosi që De Matteo Reginatto të nënshkruajë (në fillim në baza ditore dhe tani një herë në javë), që ilustron rrezikun zero të një të mundshme fluturimi nga Italia i menaxherit, i cili është i bindur se nuk ka përgjegjësi në hetimin e mashtrimit.

Episodet e diskutueshme kanë ndodhur midis 2012 dhe 2016, konfigurimin e krimeve të shoqatës kriminale, pastrimit të parave, mashtrimit dhe përvetësimit. Kundërvajtjet që paguhen përgjithësisht me qëndrime dhjetë vjeçare në galeritë e famshme braziliane.

Nëse ju, një anëtar i familjes ose i njohur po mbahet për një krim, ne mund t'ju ndihmojmë.

Ne ju ndihmojmë në të gjithë Italinë

Nëse ju ose një anëtar i familjes ndalohet në territorin italian ose kudo në botë, ne mund t'ju ndihmojmë

Kontaktoni me ne

Na dërgoni pyetjen tuaj duke plotësuar formularin dhe ne do t'i përgjigjemi sa më shpejt që të jetë e mundur. Për urgjencat mund të na kontaktoni direkt përmes WhatsApp ose të telefononi numrin tonë të telefonit.

Vetëm drejtësia e di nëse është fajtor apo jo, një lajm i mirë.
  • Carlos Andres Da Souza
5

përmbledhje

Menaxheri i drejtësisë peng, pas gjithsej dy muaj arrest shtëpie, De Matteo Reginatto ka parë që dënimi ulet në detyrimin për të nënshkruar .. Por a është ai fajtor apo i pafajshëm?

dërgim
Rishikimi i përdoruesit
5 (1 votim)


es_ESEspañol it_ITItaliano en_USEnglish fr_FRFrançais pt_PTPortuguês ru_RU???????