Gjykata e Drejtësisë dhe Seksioni i Madh Nr. 191 - Ekstradimi

Gjykata e Drejtësisë dhe Seksioni i Madh Nr. 191

Tarifat ligjore

Gjykata e Drejtësisë dhe Seksioni i Madh Nr. 191

Do shtet anëtar mund të autorizojë ekstradimin e një qytetari të një shteti tjetër anëtar të arrestuar në territorin e vet.

E drejta e BE-së duhet të interpretohet që nënkupton që, në rastin e një qytetari të BE-së, t'i nënshtrohet një kërkese për ekstradim në SH.B.A. UU. është arrestuar, me qëllim të ekzekutimit eventual të kërkesës së përmendur, në një shtet anëtar të ndryshëm nga ai i një qytetari, situata e shtetasit në fjalë është brenda objektit të kësaj të drejte, pasi ai e ka ushtruar të drejtën e tij për të lëvizur lirshëm në BE dhe që kjo kërkesë është bërë në kontekstin e marrëveshjes për ekstradim midis BE-së dhe Shteteve të Bashkuara të 06/25/2003, nenet 18 dhe 21, prandaj, nuk e pengojnë shtetin anëtarë të kërkuar të bëjë një dallim, bazën e një rregulli ligji kushtetues, midis qytetarëve të tij dhe qytetarëve të shteteve të tjera anëtare dhe autorizimin e këtij ekstradimi, ndërsa ndalon atë të qytetarëve të vet, pasi të ketë autorizuar më parë autoritetet kompetente të shtetit anëtar të të cilit ai person është një qytetar që të kërkojë dorëzim në kontekstin e një mae dhe shteti anëtar i fundit nuk ka ndërmarrë ndonjë veprim për këtë qëllim (Theështja i referohet një prej bashkatdhetarëve tanë trazira të hetuara në Sh.B.A. UU. për marrëveshje të pretenduara anti-konkurruese për pastrim parash dhe arrestuar në Gjermani)

Nëse ju, një anëtar i familjes ose i njohur po mbahet për një krim, ne mund t'ju ndihmojmë.

Ju gjithashtu mund të interesoheni për artikuj rreth Krimet kriminale

Ne ju ndihmojmë në të gjithë Italinë

Nëse ju ose një anëtar i familjes ndalohet në territorin italian ose kudo në botë, ne mund t'ju ndihmojmë

Kontaktoni me ne

Na dërgoni pyetjen tuaj duke plotësuar formularin dhe ne do t'i përgjigjemi sa më shpejt që të jetë e mundur. Për urgjencat mund të na kontaktoni direkt përmes WhatsApp ose të telefononi numrin tonë të telefonit.

sqShqip
es_ESEspañol it_ITItaliano en_USEnglish fr_FRFrançais pt_PTPortuguês ru_RU??????? zh_CN???? sqShqip