Lejet e qëndrimit nuk mund t'u jepen të huajve të dënuar

Lejet e qëndrimit nuk mund t'u jepen të huajve të dënuar

Lejet e qëndrimit nuk mund t'u jepen të huajve të dënuar

Seksioni i Këshillit të Shtetit III 03/25/2019 n. 1983

Lejet e qëndrimit nuk mund t'u jepen të huajve të dënuar për trafik droge, përveçse të krahasoni interesin për sigurinë publike me ato për mbrojtjen e marrëdhënieve familjare.

Në përputhje me nenin 4, dekret legjislativ më 25 korrik 1998, në rast të një dënimi (edhe nëse nuk është i formës së prerë) të shtetasit jo-BE për ndonjë vepër të lidhur me drogën, dispozitën për mohimin e lejes së qëndrimit Do të përbëjë një akt detyrues për autoritetin kompetent, i cili nuk kërkon vlerësim të mëtutjeshëm të rrezikut shoqëror të shtetasit të huaj dhe shkallës së integrimit të tij në kontekstin shoqëror italian, me përjashtimin e vetëm të lidhjeve të mundshme familjare me subjektet që banojnë në Itali, në këtë rast një vlerësim krahasues diskrecional i interesit për sigurinë publike dhe atë të të huajve për të mbrojtur marrëdhëniet e tyre familjare.

Nëse ju, një anëtar i familjes ose i njohur po mbahet për një krim, ne mund t'ju ndihmojmë.

Ju gjithashtu mund të interesoheni për artikuj rreth Krimet kriminale

Ne ju ndihmojmë në të gjithë Italinë

Nëse ju ose një anëtar i familjes ndalohet në territorin italian ose kudo në botë, ne mund t'ju ndihmojmë

Kontaktoni me ne

Na dërgoni pyetjen tuaj duke plotësuar formularin dhe ne do t'i përgjigjemi sa më shpejt që të jetë e mundur. Për urgjencat mund të na kontaktoni direkt përmes WhatsApp ose të telefononi numrin tonë të telefonit.es_ESEspañol it_ITItaliano en_USEnglish fr_FRFrançais pt_PTPortuguês ru_RU???????