Hapi i parë për ekstradimin e Cesare Battisti - bashkëpunëtorë të avokatëve ndërkombëtarë

Hapi i parë për ekstradimin e Cesare Battisti

Kjo procedurë gjyqësore me të cilën një person i akuzuar ose i dënuar për një krim sipas ligjit të një Shteti arrestohet në një shtet tjetër dhe kthehet në të parën që do të ndiqet penalisht ose të vuajë dënimin e shqiptuar tashmë. Fjala vjen nga latinishtja ex që do të thotë "jashtë" dhe traditio që do të thotë "transmetim".

Megjithëse ekziston një bashkëpunim ndërkombëtar shumë aktiv për shtypjen e krimeve, akoma ekziston një rregull që një shtet është i detyruar të lejojë ekstradimin e një shkelësi të huaj, vetëm nëse ekziston një traktat ndërkombëtar me shtetin kërkues ose Konventën Ndërkombëtare për ekstradimin, të që të dy shtetet janë nënshkrues.

Kur nuk ka një traktat ose konventë ndërkombëtare, Shteti i kërkuar është i autorizuar të dakordojë për ekstradimin, por nuk kërkohet ta japë atë. Sidoqoftë, detyrimi i lartpërmendur nuk është absolut sepse shteti i kërkuar gjithmonë ruan fuqinë sovrane të mosdhënies së traditës së mëparshme, nëse, sipas legjislacionit të saj të brendshëm, nuk përmbushen kërkesat e përcaktuara për këtë qëllim. Ky nuk ishte rasti i terroristit italian Battisti.

Nëse ju, një anëtar i familjes ose i njohur po mbahet për një krim, ne mund t'ju ndihmojmë.

Dilema që është shfaqur muajt e fundit, thotë se Alexandro María Tirelli, një ekspert ndërkombëtar kriminal në lidhje me ekstradimin ishte një çështje më politike sesa juridike, si dhe juridike; Në kohën kur ish-Presidenti Lula mohoi ekstradimin e Battisti në 2010, duke e konsideruar atë një refugjat politik, ai mbylli pozicionin e tij ligjor. Sidoqoftë, krahasuar me tetë vjet më parë, një krim i ri ka marrë përsipër dhe kushtëzuar vendimin e Gjykatës.
Hapi i parë për ekstradimin e Cesare Battisti

Për katërmbëdhjetë muaj, Fux mbajti dosjen e Battisti, katërmbëdhjetë muaj në të cilën gjyqtari shkoi nga një pozitë e kundërshtimit të plotë për nënshkrimin e kërkesës së arrestit. Një vendim që mund të vinte gjithsesi, por u mendua vetëm falë një vendimi të Gjykatës Supreme.

Gjyqtari i Gjykatës Supreme të Brazilit, Luis Fux, nënshkroi, për të shmangur «Attemptdo përpjekje për të shpëtuar», kërkesa për arrestim "Me qëllim të ekstradimit" të ish militantit të proletarëve të armatosur nga komunizmi, Cesare Battisti.

Gjyqësori e pranon korrigjimin e procesit të ekstradimit dhe përcakton se vendimi përfundimtar i përketë Kryetarit të Shtetit, ish-anëtarit të Fux PAC të cilit Italia po kërkon ekstradim sepse dënimi i përjetshëm llogarit.

Shtë e rëndësishme të theksohet se, sipas deklaratës së avokatit tuaj, «Ish terroristi që ai kishte humbur gjurmët e tij». Dëshmitë e fqinjëve dhe thashethemet janë konfirmuar nga avokati i tij: Igor Sant'Anna Tamasauskas tha se ai nuk e di se ku ishte klienti i tij dhe se, pasi dje, që nga shpallja e urdhrit të arrestit, duket se është e kotë ta kontaktoni .  

Ish-terroristi humbi rrugën e tij në dhjetor pasi u dha një urdhër arrestimi kundër tij: në Brazil, në Cananea, në bregdetin e São Paulo, ku ai jetonte, ata nuk e kishin parë atë që nga mesi i nëntorit.

Ekipi special i Interpolit, me agjentë Bolivian, Italian dhe Brazilian, kryen arrestimin. Në kohën e arrestimit, Battisti kishte mjekër dhe mustaqe, nuk ishte i armatosur dhe nuk rezistoi. Ai foli në Portugeze për t'iu përgjigjur policisë dhe tregoi një dokument brazilian që konfirmonte identitetin e tij.

Ndërkohë, presidenti aktual brazilian, Michel Temer, ka nënshkruar dekretin e ekstradimit.

Presidenti Mattarella është mirënjohës për operacionin e Bolsonaro: "Gjesti që ai ka bërë përbën një dëshmi të rëndësishme për miqësinë e vjetër dhe të ngurtë midis Brazilit dhe Italisë dhe demonstron ndjeshmëri në lidhje me një çështje komplekse dhe delikate, e cila zgjon ndjenjat e pjesëmarrjes intensive në Opinioni publik i vendit tonë.

Unë vlerësoj vërtet vendosmërinë e vendimit të tij, vazhdon Mattarella, e cila ndihmon për të bërë drejtësi për viktimat e krimeve për të cilat u dënua Cesare Battisti dhe për shtetin italian ministri i drejtësisë, Alfonso Bonafede i referohet këtij rasti duke thënë: "Gjykata Supreme Federale e Brazilit ka urdhëruar arrestimin e Cesare Battisti, kërkesat tona për të refuzuar pretendimin e tij janë pranuar, nga të cilat Ministria e Drejtësisë ka punuar për një kohë të gjatë, por ne do të jemi të kënaqur vetëm kur Battisti ekstradohet në Itali »

Ambasadori italian në Brazil, Antonio Bernardini, festoi kapjen: duke thënë se ai u arrestua! Demokracia është më e fortë se terrorizmi.

Ekstradimi i Cesare Battisti, ekstremistit që u arrestua dy ditë më parë nga Interpol në Bolivi dhe u ekstradua menjëherë në Itali, është konsumuar.

Ardhja e fluturimit special është, pra, një orë para tregimit origjinal. Sapo të largoheni nga avioni, do të merrni nga grupi operativ mobil i Policisë së Ndëshkimit dhe do të çoni në burgun e Rebibbia.

Siguroni Ministrin e Drejtësisë «Lufta kundër burgimit të përjetshëm» për katër vrasjet për të cilat ai u dënua, pa pasur mundësi përfitimi të përfitimeve dhe shtoi se hetimet vazhdojnë për të identifikuar rrjetin e simpatizantëve të ish-terroristit.

Nëse ju, një anëtar i familjes ose i njohur po mbahet për një krim, ne mund t'ju ndihmojmë.

Ju gjithashtu mund të interesoheni për artikuj rreth Trafiku i paligjshëm i mbeturinave dhe konfidencialëve të tij ndërmjetës.

Ne ju ndihmojmë në të gjithë Italinë

Nëse ju ose një anëtar i familjes ndalohet në territorin italian ose kudo në botë, ne mund t'ju ndihmojmë

Kontaktoni me ne

Na dërgoni pyetjen tuaj duke plotësuar formularin dhe ne do t'i përgjigjemi sa më shpejt që të jetë e mundur. Për urgjencat mund të na kontaktoni direkt përmes WhatsApp ose të telefononi numrin tonë të telefonit.

Rekomandoi Alessandri Tirelli, eksperti italian i ekstradimit.
  • Juan Fernando Castro Costa
5

përmbledhje

Dilema që është shfaqur muajt e fundit, thotë se Alexandro María Tirelli, një ekspert ndërkombëtar kriminal në ekstradim ishte një çështje më politike sesa juridike.

dërgim
Rishikimi i përdoruesit
0 (0 vota)


es_ESEspañol it_ITItaliano en_USEnglish fr_FRFrançais pt_PTPortuguês ru_RU???????