Mbeturinat e paligjshme dhe konfidencialët e saj ndërmjetësues - Bashkëpunëtorët e avokatëve ndërkombëtarë

Trafiku i paligjshëm i mbeturinave dhe konfidencialëve të tij ndërmjetës

Konfiskimi i mjeteve të transportit të përdorura për trafikun e paligjshëm të mbeturinave dhe konfidencialëve të tij ndërmjetës është një çështje tjetër me të cilën firma juridike ndërkombëtare e udhëhequr nga avokati penal Alexandro María Tirelli shpesh është ballafaquar gjatë procedurave para Gjykatës së Kasacionit, duke vendosur aktvendimin kohët e fundit respekt.

Në përfundim të gjykimit të shkurtuar, gjykata e apelit e Milano kishte dënuar një transportues me gjobë prej tetë muaj burg, një dënim që mbetet në pritje nëse ai kryen të njëjtin krim për ndihmën e të tjerëve, të cilët u gjykuan veçmas nga trafiku i paligjshëm i mbeturinave dhe konfidencialëve të tij ndërmjetës.

Në këtë rast, më shumë se 500 ton shina hekurudhore që do të shkarkoheshin kur të përfundonte rruga, duke konfiguruar kështu akuzën e krimit të përmendur në d.lg 3 prill 2006 n.152 art. 260.

Binarët u morën nga oborri hekurudhor pa u kryer asnjë trajtim dhe u transportuan si lëndë e parë sekondare.

Format origjinale të identifikimit të refuzimit (FIR) u zëvendësuan me dokumente false përmes një transaksioni thjesht letre (të quajtur "rrethi i flluskave") dhe detyrimet për rikuperimin e mbeturinave dhe deklasifikimin pasues në lëndën e parë dytësore u kryen sipas Kërkohej në mungesë të trajtimit.

Nëse ju, një anëtar i familjes ose i njohur po mbahet për një krim, ne mund t'ju ndihmojmë.

Format origjinale të identifikimit të refuzimit (FIR) u zëvendësuan me dokumente false përmes një transaksioni thjesht letre (të quajtur një rreth flluskash)
Trafiku i paligjshëm i mbeturinave dhe konfidencialëve të tij ndërmjetës

Mbrojtja paraqiti një apel për dy arsye.

Së pari: pronari i automjetit ishte mbajtësi i autorizimit për transportimin e mbeturinave speciale dhe, për rrjedhojë, veprimtaria në mosmarrëveshje, sipas mbrojtësit, nuk mund të klasifikohej abuzive, por do të ishte brenda objektit të shkeljes administrative .

Së dyti, meqenëse sjellja në shqyrtim në krimin e sanksionuar në bazë të Ligjit për Mjedisin nuk është brenda sferës së ligjit për standardet mjedisore, konfiskimi nuk mund të bazohet në dispozitën e përgjithshme të ligjit , pasi nuk është një medium që ka një natyrë ose funksion të paligjshëm.

Seksioni i tretë i Gjykatës së Kasacionit, megjithatë, e konsideroi ankesën të papranueshme, duke konfirmuar aktgjykimin e apelit.

Në lidhje me arsyen e parë, siç përcaktohet në ligj, aplikanti përqendroi gabimisht vëmendjen e tij në sjelljen e paligjshme të transportuesit dhe jo në veprimtarinë e paligjshme komplekse të vendosur në meritat, në të cilat operacionet e transportit përbënin një fazë të vetme të veprimtaria e gjerë e administrimit abuziv në praktikë, duke bërë që mbetjet të trajtohen dhe deklasifikohen në lëndët e para sekondare.

Ajo që është vënë në dyshim nuk është vetëm fakti i kryerjes së operacioneve speciale të transportit të mbeturinave, por të konkurrencës në një aktivitet të organizuar për të kryer trafik ilegal të mijëra ton produkteve të paligjshme.

Konfiskimi i automjetit - përfundon kasacioni - është i detyrueshëm si në rastin e transportit të paligjshëm të mbeturinave, të mbeturinave pa formë ose me një formë me të dhëna jo të plota ose të pasakta, ose me përdorimin e një çertifikate false gjatë transportit.

Nëse ju, një anëtar i familjes ose i njohur po mbahet për një krim, ne mund t'ju ndihmojmë.

Ju gjithashtu mund të interesoheni për artikuj rreth Mbrojtja legjitime në Itali.

Ne ju ndihmojmë në të gjithë Italinë

Nëse ju ose një anëtar i familjes ndalohet në territorin italian ose kudo në botë, ne mund t'ju ndihmojmë

Kontaktoni me ne

Na dërgoni pyetjen tuaj duke plotësuar formularin dhe ne do t'i përgjigjemi sa më shpejt që të jetë e mundur. Për urgjencat mund të na kontaktoni direkt përmes WhatsApp ose të telefononi numrin tonë të telefonit.

Artikull shumë i mirë, i rekomanduar.
  • Carlo Espicueta
5

përmbledhje

Trafiku i paligjshëm i mbeturinave dhe ndërmjetësve të tij konfidencialë, një problem në të gjithë botën.

dërgim
Rishikimi i përdoruesit
0 (0 vota)


es_ESEspañol it_ITItaliano en_USEnglish fr_FRFrançais pt_PTPortuguês ru_RU???????