Extradici mes vendeve - Bashkëpunëtorët e avokatëve ndërkombëtarë
 

Ekstradimi midis vendeve

Ne i mbulojmë të gjitha nevojat e të arrestuarit, familjes së tij dhe të dashurve.

Procedura e ekstradim Shtë një instrument i përdorur në bashkësinë ndërkombëtare nga shtetet e ndryshme, me qëllim bashkëpunimin me njëri-tjetrin për të zgjidhur situatat juridiko-kriminale. Kjo procedurë është një mjet që lejon transferimin e individëve nga një shtet në tjetrin, kur ata po përballen me një proces kriminal ose duke vuajtur një dënim specifik.

 

Në këto procedura Shteti që bën kërkesën duke kërkuar dërgimin e individit, quhet Shteti kërkues dhe ai që pranon ose refuzon kërkesën e përmendur quhet Shteti i Kërkuar. Nga e cila rrjedh ekzistenca e dy llojeve të Ekstradimit, Ekstradimit Aktiv dhe Ekstradimit Pasiv. E para i referohet Shtetit kërkues, duke pasur parasysh qëndrimin aktiv që ka në proces, duke qenë ai që promovon fillimin e tij; ndërsa Ekstradimi pasiv korrespondon me Shtetin e kërkuar.

Nëse ju, një anëtar i familjes ose i njohur po mbahet për një krim, ne mund t'ju ndihmojmë.

Ekstradimi i një subjekti mund të bëhet nëse ekziston një Traktat ekstradimi midis Shteteve ndërhyrëse, në të cilat ato do të quhen "palë".
Ekstradimi midis vendeve

Ekstradimi i një subjekti mund të bëhet nëse ekziston një Traktat ekstradimi midis Shteteve ndërhyrëse, në të cilat ato do të quhen "pjesë". Ky Traktat përcakton parimet ligjore që rregullojnë dhe udhëheqin procedurën midis palëve, duke sqaruar udhëzime të tilla si: krimet për të cilat mund të kryhet ekstradimi, rastet në të cilat kërkesa në fjalë mund të refuzohet, trajtimi i shtetasve të secilës njëra nga palët, garancitë që mbulojnë marrëdhëniet juridike në fjalë, gjuha që do të rregullojë procedurën, dokumentacioni i nevojshëm, ndër të tjera. Në rast të mungesës së një Traktati të Ekstradimit, palët mund ta zbatojnë atë nën parimin e bashkëpunimit ndërkombëtar: Parimi i reciprocitetit, i cili në të vërtetë përbën raste të jashtëzakonshme.

 

Në mënyrë që të jetë e mundur procedura e Ekstradimit, duhet të merren parasysh disa elementë, pasi ekstradimi mund të kërkohet vetëm për një krim të parashikuar në një Ligj në fuqi, si në kohën e kryerjes së tij, ashtu edhe në kohën e përpunimit të kërkesës. Përveç faktit që personi ndiqet penalisht, ai duhet të jetë konstituiv i një krimi në ligjet e secilës nga palët e lidhur dhe nuk mund të jetë një krim i dënueshëm me më pak se 1 vit heqje të lirisë.

 

Gjykata kompetente pajtohet, sipas detyrës zyrtare ose me kërkesë të Prokurorit, në një rezolutë të bazuar, të kërkojë ekstradim nga momenti në të cilin, për shkak të statusit të çështjes dhe rezultatit të tij, është i përshtatshëm, në përputhje me atë që është rregulluar në legjislacionin e saj të brendshëm. Me dhënien e ekstradimit të të ardhurave individuale transferohen siç përcaktohet në Traktatin e Ekstradimit nga palët.

Ju gjithashtu mund të interesoheni për artikuj rreth Ekstradimi midis Italisë - Kolumbia,  artikulli në ekstradimi midis Italisë - Meksikës ose lexoni rreth ekstradimi midis Kubës dhe Italisë.

Ndihmë për të ndaluarin në komisariat

Ne mbajmë kontakte midis të prekurve dhe të afërmve dhe të dashurve të tyre

Para një arrestimi, përparësia më e lartë është marrja e ndihmës juridike të specializuar sa më shpejt të jetë e mundur dhe të mbash kontakte me pjesën e jashtme.

 Nëse ju ose një i dashur është arrestuar, ne mund t'ju ndihmojmë.

Ndihmë në njësitë policore

Ndihmë për të arrestuarin në të njëjtat njësi policore brenda 12 orëve për të mbuluar të gjitha nevojat e personit të prekur dhe familjes së tij.

Këshilla të specializuara

Ne ofrojmë informacion, ndihmë dhe këshilla për të arrestuarin dhe familjen e tij për kohëzgjatjen e tërë procesit.

Intimitet maksimal

Trajtimi i personalizuar dhe privatësia dhe diskrecioni maksimal për të arrestuarin dhe familjen e tij.

Kontaktoni me ne

Na dërgoni pyetjen tuaj duke plotësuar formularin dhe ne do t'i përgjigjemi sa më shpejt që të jetë e mundur. Për urgjencat mund të na kontaktoni direkt përmes WhatsApp ose të telefononi numrin tonë të telefonit.

5
es_ESEspañol it_ITItaliano en_USEnglish fr_FRFrançais pt_PTPortuguês ru_RU???????